Hallusinaatioita koko perheelle

fullsizerender-124

Lasten kanssa kaupungilla haahuilu voi olla tuskallista ja hermoja kiristävää, mutta silloin kun kaikki onnistuu, on kaupunkipäivä koko perheen kanssa parasta. Asuimme viime vuoden aika lähellä Lontoota, jossa kävimme lasten kanssa parin kuukauden välein haahuilemassa, katsomassa museoita, ostoksilla tai hoitamassa asioita. Lontoon-päivien jälkeen puhelimen matkamittariin kertyi helposti yli 20 000 askelta. Ehkä olemme oppineet jotain Lontoon seikkailujen ansiosta, koska lokakuinen lauantai Helsingin keskustassa sujui kolmen lapsen kanssa tosi kivasti. Tuntui siis ihan vapaapäivältä, aikuisistakin.

Aurinko helli tuulen kylmyydestä huolimatta ja kaupunki tarjosi parastaan. Söimme Tennispalatsin Steam Cafessa, pelasimme Pokemon Gota Espan puistossa ja minä ehdin pistäytyä vaatekaupassakin vilkaisemassa mekkoa syksyn juhlia varten, tosin vielä tuloksetta.

fullsizerender-126

Retken pääkohde oli Yayoi Kusaman näyttely Tennispalatsissa eli HAMissa. Se toimi koko perheelle. Kusaman hallusinatoriset pilkut ovat yhtä aikaa iloisia ja häiritseviä. Lapsille näyttelyssä oli värejä, näyttäviä peiliefektejä ja populaarikulttuuriviittauksia, pilkutettuja Coca-Cola-automaatteja ja sympaattisia kurpitsoita. Aikuiset nauttivat samasta setistä, mutta samalla ihastutti Kusaman monipuolisuus: saman taiteilijan tuotantoon istuvat luontevasti jättimäiset kaupalliset yhteistyöt ja yksityiset seksuaalisuuden pohdinnat. Ihanaa, että Helsingissä on tarjolla näin isojen nimien taidetta. Emme tajunneet pukeutua pilkkuihin, mutta monet muut olivat tajunneet!

fullsizerender-122

Nyt poden flunssaa, mutta toivottavasti toivun pian syyslomailemaan tässä kotikaupungissa yhden aikuisen ja kolmen lapsen voimin. Pitääkin suunnitella tasapainoinen setti kotipäiviä, museovisiittejä, luontoretkiä ja puistoulkoiluja, jotta mieliala pysyy yhtä valoisana kuin museoreissulla, ja jotta viikon lopulla tuntuu tosiaan lomailleelta eikä loman tarpeessa olevalta.

fullsizerender-125

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Hallusinaatioita koko perheelle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s